lauantai 1. tammikuuta 2011


Kauai!






Suuntana Kauai… Aamulla ylos ja lentokoneella 20min toiselle saarelle. Eras paikallinen perhe vastaanotti meidat ja kiidatti ruokakaupan kautta Kauain Pohjois rannikolle(Pohjoisin kolkka… Hawajista!) atkaan lahti AIKKI Hawajin vaihto-oppilaat: Ma, Tuana, Matilde, Lorenzo, Charles, Alexandro ja Tobias. Odotin innolla tulevaa neljaa paivaa:D Edessa oli paljon laatuaikaa metsan ja meren ymparillä.





Maaranpaa oli niin landella kun ikina voi kuvitella. Taylor eli “hippi camp” 1957->( toisin sanottuna heimo ihmisia alasti surffaamassa ja polttamassa pilvea paivat pitkat asuen puuhun rakennetuissa mokeissa.. ) oli sijainnut alueella. Nyt maan taytti tsunamin jalkeen rakennetut miljoonatalot. ( Piers Bros “James Bond” asui naapurissa.. iikks:DDD ) Ranta ja ymparisto oli aivan mieleton! Koko konkkaronkka asui 8m korkuisessa mokissa keskenamme.






Alexandro opetti slsan perusaskelia mulle ja Tuanalle...
Meilla oli oma keittio, ruokatarvikkeet, kaksi huonetta, olohuone ja vessa. Tunsin elavani pienessa perheessa taman neljan paivan aikana. Mikas sen parempaa… kukaan ei ollut sanomassa valittua sanaa paahanpistoksiimme.


Tuana, Alexandro, Lorenzo, ma, Lana
Meidan turistioppaana toimi Lana (puoliksi suomalainen!) Lana vei koko hullun porukamme ekana iltana uimaan mereen. Vesi oli niin kirkasta, etten voinut uskoa sitä - todellinen paratiisi… Nahtiin luola ja viimeiseksi pulahdittiin vesiputouksen muodostamaan altaaseen. Siina ei paljon ehtinyt miettia veden jaatavyytta, koska muuten parvi hyttysia (pahemmin kun suomen luonnossa) soi sut elavalta. Niita nimittain ei tuntenut vasta kun pureman jalkeen.. “Liftattiin” kotiiin ja aloimme valmistaa paivallista. Saimme leikkia pienta perhetta! Itse ainakin nautin yhteisesta ajasta, koska kaikki oli auttamassa. Alexandro valmisti salaattia, Tuana paistoi nakkeja, Matilde viipaloi hedelmia… yms. Vatsat pullollaan monituntinen korttipeli hetki alkoi. Itse sammuin ensimmaisena. Menin petiin puolenyon aikaan, mutta jotkut jatkoivat pitkalle pikkutunteihin…


Seuraavana oli vuorossa Luolan sisainen lampi! “The Blue Room” oli maailman upein paikka! 







En valitettavasti saanut pimeyden takia hyvia kuvia, mutta vesialue oli valtava! PIenia luolia toisten peraan niin pitkalti ettei nahnyt muuta kuin pienen viirun valoa paan osuessa kallion kattoon. Vesi oli lahdevetta eli uskottoman puhdasta. Kuulemma Hawajin prinsessa tapasi uida kyseisessa paikassa, tehden siita pyhan (uiminen oli kuitenki sallittua). Sielta siirrryttiin Hawajin Pohjoisimpaan rantaan. Uitiin, hypittiin rapujen keskella kalliokivia pitkin ja kaveltiin painavien kivien kanssa meren pohjassa:DD Wohoo… Kerrankin mulla oli aikaa olla Charlesin Kanssa ilman Rolandia (paikallista veljea). Hah! Nautin siita etta saan mahdollisuuden samanikaiseen veljeen. Opin paljon uutta ja saan kunnian olla se jolle voi kertoa kaikenmailman salaisuuksiaXDD hih!


Maanantaina ei kyetty melomaan, joten tiistai pyhitettiin melomiselle.









Meloin Charlesin kanssa, Tuana ja Matilde oli kahdestaan, Lorenzo ja Lana samassa ja Tobias ja Alexandro samassa kanootissa. Melottiin pienta jokea pitkin meren rannalle. Mulla ainakin oli tosi hauskaa. Charles keksi menna surffaamaan kanootilla jam aha tietty innostuin heti! Se vasta oli siistia! Saimme muutaman kerran laineen “kiinni” (eli vesi kuljetti vendetta laineen paella! Kellahdimme muutaman kerran, mutta se oli vain hauskaa..) ylos paaseminen pauhaavassa aallokossa oli vain hieman hamkalampaa. Charles nimittain on surffannut koko ikansa, joten sain tarkkoja ohjeita melontaan:DD Takasin paastya pysahdyimme pizzalla ja menimme tapaamaan entisia Hippeja. Tuana eritoten loisti innostusta tavatessaan aitoja asukkeja… Voitte varmaan arvata mita illalla tapatui. . . . . . Well pelattiin kortteja ja grillattiin! (ai niin.. Alexandro, Tuana, Matilde, Lana ja ma mentiin viela valokuvaamaan rantoja..)





Keskiviikko aamuna Ma ja Lana mentiin nopealle valokuvausretkelle. Kukaan ei ollut hereilla, ennen meidan paluuta. Revin joukon ylos sangyista, siivottiin huoneisto ja tankattiin pitkaa automatkaa varten. Mentiin Koke’e’n luonnonpuistoon. Se sijaitsi Hawajin pohjoisimmassa karjessa. Matkan varrella pyhsahdyimme Mini-canjonissa ennen saapumista leirinta-alueelle. Paikka vaikutti kaikkea muuta kuin normi Hawajilta, koska se sijaitsi 1,5 km korkeudella. Siella oli kylma ja p[uutaloa jouduttiin lammittamaan takalla. Ihan tuli Suomi mieleen :) Siella vaelleltiin metsapoluilla ja plailtiin korttia, siis ihan mukavaa. Seuraava yo olikin sitten kaikkein kylmin. Nukuin kerrossangyn ylapetilla. Peittokin tippui keskella yota ja palalin, kunnes menin Tuanan viereen nukkumaan. Siina olikin paljon lampoisempi. Vikana paivana sitten enaa oleskeltiin ja tehtiin taikatemppuja ja vietettiin mukavaa aikaa ydessa. Tosin samalla alkoi kurkkua sarkea ja mulle tuli kuumetta, jota podinkin sitten viela kotiin paaastyani. Hieno reissu joka tapauksessa.




6 kommenttia:

  1. Aina vaan sinulle löytyy uusia upeita seikkailuja ja nähtävyyksiä !
    Miltäs tuntui kylmyys kun tuli Suomi mieleen, tuliko yhtään ikävä rakasta kotimaatamme ?
    Toivottavasti toivuit kurkkukivusta ja kuumeesta hyvin, tälläkin pallonpuoliskolla sama vaiva liikkeellä .
    Toivotaan HYVÄÄ tästä 2011 vuodesta kaikille.
    Rakkain terveisin Mumma

    VastaaPoista
  2. No kiitos.. Juu tulihan se:D haha... Sain Angiinan Rafaelilta tuliaiseksi, joka sit puhkes vikana paivana.. Oon vielakipee, mut ka ma tast kohta elavienkirjoihin palaan:DD haha!

    VastaaPoista
  3. hienoa!! jee!! wow!! mahtavaa! :D hahaA!!!!!! D:D:D:)) annoin sulle kipuuden!! haha!! ;D

    VastaaPoista
  4. Teilhän oli ihan kiitettävästi tekemistä siellä! :D oliks charles nyt kiva myös selvinpäin? :P Mä jäädyn tänne, tuntuu ihan siltä, et siit on joku vuos Ku Mä olin siellä! Iha sika outoo... Muista oikeesti cherish every single moment koska sä elät paratiisissa ihanien ihmisten ympäröimänä! Toivottavasti oot jo paremmas kunnos.. Osaatko nyt valssia?? :DD

    VastaaPoista